Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sebba75Zamieszczone przez BigSebba75, jak dla mnie wyszło naprawdę fajnie A co do tego zjęcia listwy to jest 50/50?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123sebba75, wycieraczka na ostatniej focie mokra czy nabłyszczałeś czymś?
ps. podoba mi się to że nie wstawiasz tego na kosmetykę aut- tam liczą sie tylko znane marki i ludzie którzy mają potężne studia do "renowacji" rocznych mercedesów :twisted:
PS:dzieki za mila opinie znana marka potezne studio hmmm rzecz wzgledna kazdy ma prawo do zycia tylko mowimy o metrazu?
50/50 polowa listwy jest zrobione Black Wow druga polowka nie zeby pokazac roznice.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123sebba75,
dobra a tak w temacie-jak z trwałością tego black wow? podgrzewałeś powierzchnię suszarką?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123ps. podoba mi się to że nie wstawiasz tego na kosmetykę aut- tam liczą sie tylko znane marki i ludzie którzy mają potężne studia do "renowacji" rocznych mercedesów
Wiec wiecej luzu
P.S Ty zdjecia swojej Skody wstawiłeś na detailing-world a tam też dyskusja toczy sie o naprawdę dobrej klasy kosmetykach, a jej uczestnikami są ludzie którzy z detalingu żyją.
[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 07:00 ]
Ale wracając do tematu:Zamieszczone przez sebba75Dostalem pare dni temu nowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczaceCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Ale wracając do tematu:
sebba75 napisał/a:
Dostalem pare dni temu nowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczace
jak dla mnie też trochę za błyszcząco, ale bardziej intryguje mnie to, czy po pociagnięciu tym środkiem wycieraczka nie robi się śliska i czy buty się na niej nie ślizgają?
Sliska to malo powiedziane Big lodowisko w porownaniu z ta wycieraczka to pikus
Napewno ten srodek odpada,ale warto nowe rzeczy testowac a takowych do testow dostaje duzo wiec mozna sie bawic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMaru, chyba troche przesadzasz Kosmetyka aut to bardzo fajne i pomocne forum, a to że są na nim ludzie którzy maja profesjonalne salony car-detailingu tylko pomaga a nie przeszkadza Przynajmniej mi, jako amatorowi detailingu, ci ludzie bardzo pomagają sowja wiedzą i doświadczeniem. Dla mnie to forum jest super !!
Jesli kogos urazilem to sorki ale takie jest Moje PRYWATNE zdanie... :evil:Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Chłopaki, ja nie odczułem tego o czym piszecie. Gdy pytałem o wytrzymaly wosk na zime nikt nie proponował mi Zymola czy Swissa, zaproponowano mi Colli lub Megsa #16 i kupiłem Colli 476 z którego jestem bardzo zadowolony, jak narazie .
Owszem, gdy ostatnio pytalem o kosmetyki Zymola, to odezwały się osoby o których myślicie, ale rzeczowo i bez zbędnego zachwalania, odpowiedziały na moje posty
A to, że ktoś wstawia zdjęcia takich a nie innch aut - no cóż skoro takie do niego przyjeżdżaja i takie robi to czemu się tym nie pochwalić Spójrzcie jakie auta wstawiaja ludzie na detailing- world (są Ferrari, Lamborgini a nawet Veyron :shock: ) Także ja na kosmetyka aut czuje sie naprawdę dobrze i nie mam powodów do nażekań
No ale koniec tego OT wracajmy do naszej OCP-rzeczywistościCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Masz racje BIG wracamy do rzeczywistosci
To bedzie obszerny post wiec prosze o nie linczowanie
1.Tu staralem sie osiagnac tzw efekt "wet" na lakierze bez pomocy bardzo drogich woskow znanych marek,auto 8 lat stan dobry kolor srebrny,pewnie czesc powie latwizna ale na srebrnym jest ciezko osiagnac doskonaly efekt mokrego lakieru.Na pocztek korekta lakieru z Flezem+zolty pad+deox 2,pozniej cyclo liquid gold na koniec cyclo + 2 warstwy gold plus na miekkich gabkach.Efekt ocencie sami moim zdaniem oki
2.Obiecalem monitorowac Santa Fe po nalozeniu Gold Plusa i dzis pierwsze mycie
A kropelkowanie wyglada tak
3.Teraz pokaze wam auto ktore dzis dostalem i to jest wyzwanie.Auto musi byc gotowe najpozniej jutro do godz 17,00.Samochod w stanie prawie idealnym bym powiedzial :shock:
Pozniej bylo juz widac efekt meczarni
A to woda po praniu
4.Na koniec pokaze moje ulubione miejsce w mojej firmie tzw poczekalnie :lol:
Jesli przegiolem z postami zdjeciami itd prosze o wybaczenie
Komentarz
-
-
Kurcze jak można mieć taki syf w aucie :shock:
Ja rozumiem że można nie mieć czasu na częste mycie, pucowanie itp, ale w tym aucie to można jadąc się pobrudzićAniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
sebba75, Kiedy można zwiedzić Twoją firmę?? Fajna poczekalnia nie ma co. Podoba mi się ten liquid gold, sam mam srebrny samochód więc wiem ile się trzeba namęczyć by efekt mokrego lakieru. Tak się zastanawiam czy ten liquid gold bardziej można porównać do Paint Renovator czy Super Resin Polish z Auto Glym??
Tak się zastanawiałem nad zamówieniem paru rzeczy z Anglii firmy Auto Glym. I właśnie Paint Renovator wydaje mi się ciekawą opcją.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89sebba75, czego uzyles do umycia i nablyszczenia plastikow?
[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 20:43 ]
Zamieszczone przez Decosebba75, Kiedy można zwiedzić Twoją firmę?? Fajna poczekalnia nie ma co. Podoba mi się ten liquid gold, sam mam srebrny samochód więc wiem ile się trzeba namęczyć by efekt mokrego lakieru. Tak się zastanawiam czy ten liquid gold bardziej można porównać do Paint Renovator czy Super Resin Polish z Auto Glym??
Tak się zastanawiałem nad zamówieniem paru rzeczy z Anglii firmy Auto Glym. I właśnie Paint Renovator wydaje mi się ciekawą opcją.
Ciezko mi porownac Liquid Golda do Auto Glyma nie mialem stycznosci z tymi produktami wiec nie bede wprowadzal w blad
Komentarz
-
Komentarz